• Mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Tel. +385 1 2797 097

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Gradec

U povodu proslave Dana Općine Gradec i blagdana Uzvišenja sv. Križa župe Ranjenog Isusa u Gradecu, 18.rujna, 2022. godine je u sportskoj dvorani OŠ Gradec održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gradec koju je otvorila predsjednica općinskog vijeća Gordana Ivačin. Na svečanoj sjednici okupili su se brojni uzvanici i gosti. Sjednici su nazočili Melita Mulić izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića, Tomislav Okroša saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava, Dražen Draganić izaslanik predsjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije Martine Glasnović, počasni građanin Općine Gradec general Mladen Markač, načelnici susjednih i prijateljskih općina te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Načelnica općine Ljubica Ambrušec na sjednici je govorila o brojnim realiziranim projektima, koji su unaprijedili razvoj cijelog kraja. Istaknula je da će sredstvima Programa ruralnog razvoja RH uskoro početi gradnja Tržnice s poslovnim prostorima u Gradecu. Europskim sredstvima planira se graditi Kulturni centar, za kojeg je pripremljena dokumentacija te se čeka raspisivanje natječaja za bespovratna sredstva. Projekt obnove Biskupskog dvorca je spreman te se nada kako će uskoro krenuti u realizaciju uz potporu Ministarstva kulture. -U pripremi je projektiranje i ishođenje dozvola za izgradnju nogostupa kroz Gradec, Gradečki Pavlovec, Cugovec i Haganj, a sredstva ćemo povlačiti iz EU fondova– naglasila je načelnica Ambrušec. U ovoj godini su od strane Zagrebačke županije odobrena sredstva u iznosu od 200.000,00 kn za izgradnju nekoliko manjih lokalnih cesta te iznos od 300.000,00 kn za obnovu objekata društvene namjene. Načelnica Ambrušec je naglasila kako je prezadovoljna učinjenim u proteklih devet godina, a posebno izgradnjom dječjeg vrtića Din-Don.

Na brojnim uspješno realiziranim projektima načelnici Ambrušec čestitala je izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića Melita Mulić. Istaknula je da su vrata Ureda predsjednika uvijek otvorena za sve dobre projekte.
Dan Općine Gradec žiteljima je čestitao saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša. "Čestitam vodstvu općine na odličnim rezultatima i čestitam svim dobitnicima općinskih priznanja te načelnici posebno zahvaljujem što se sjetila i naših poginulih branitelja"– rekao je Okroša.

U ime načelnika i gradonačelnika prigodnim riječima se obratila načelnica Općine Rakovec Brankica Benc. Izaslanik predsjednice Županijske skupštine, županijski vijećnik Dražen Draganić, čestitao je svim žiteljima Dan Općine.
Na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja i zahvalnice Općine Gradec. Nagrađeni su Vatrogasna zajednica općine Gradec, DVD Gradec, DVD Haganj, DVD Cugovec, DVD Veliki Brezovec, DVD Repinec, Glogoški print, rukometaš Marko Prošenski, Streljački klub Trap Gradec, Športsko-ribolovna udruga Črnec, NK Sloboda Gradec, OPG Stjepan Latinović, OPG Ježić Đuro, učenica OŠ Grigora Viteza u Svetom Ivanu Žabnu Ivona Kump, učenici OŠ Gradec Nika Loborec, Iva Kazanec i Maxim Noel Matijašić. Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene poginulim braniteljima Petru Filipčiću i Ivanu Kovačeviću. Povelju počasnog građanina Općine Gradec primio je Mate Turić poznat i kao Mata CROata koji se u ime svih nagrađenih zahvalio na primljenim priznanjima i zahvalnicama. Cijelu svečanost glazbeno je pratila vokalno – instrumentalna skupina VIS Gratia iz Gradeca.

IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1IMG 1

 izvor fotografija: www.radiovrbovec.hr  (radio Vrbovec)

Jedinstveni upravni odjel Općine Gradec

 

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI WEB STRANICE

 

Marica Kozumplik
rukovoditeljica kadrovskih, općih i računovodstvenih poslova

E-mail: mkozumplik@gradec.hr

 

Đurđica Kušec
komunalni redar i referent za komunalne poslove

E-mail: dkusec@gradec.hr

 

Hrvoje Stjepan Hasanović, iur.
referent za upravne i administrativne poslove

E-mail: hhasanovic@gradec.hr

 

Tel: +385 1 27 97 097

Fax: +385 1 27 97 097