• Mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Tel. +385 1 2797 097

Plan deratizacije na području Općine Gradec u 2021. godini

OBAVIJEST O PROVOĐENJU SUSTAVNE DERATIZACIJE NA PODRUČJU OPĆINE GRADEC

U periodu od 22. 09. 2021. – 22. 10. 2021. Veterinarska stanica Vrbovec d.o.o. - ovlaštena tvrtka za provedbu obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (Rješenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske UP/I 543-04/19-03/04 Ur.broj: 534-07-1-1-3/4-19-3), provodit će mjere sustavne deratizacije (suzbijanje glodavaca) u mjestima:

BUZADOVAC, GRADEC, PODJALES, SALAJCI, CUGOVEC, GRADEČKI PAVLOVEC, POKASIN, STARI GLOG, FESTINEC, HAGANJ, POTOČEC, TUČENIK, FUKA, LUBENA, REMETINEC, VELIKI BREZOVEC, GRABRIĆ, MALI BREZOVEC, REPINEC i ZABRĐE.

Deratizacija će se provoditi postavljanjem mamaca s antikoagulantnim otrovom radnim danom od 09 h - 15 h te subotom dopodne dogovorno prema potrebama kućanstava Općine Gradec . Tretirat će se javne površine, zajednički dijelovi stambenih zgrada, divlji deponiji otpada, kao i ostala mjesta na kojima postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca.

Mole se građani da prije početka akcije uklone iz dvorišta i podruma smeće te osobito hranu jer će na taj način glodavci biti prisiljeni uzimati izložene zatrovane mamce. Za vrijeme trajanja deratizacije također moli se stanovništvo da drži domaće životinje i kućne ljubimce zatvorene, a djecu pod nadzorom. Izložene meke ne smiju se dirati, a u slučaju eventualnog trovanja potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj ustanovi. Protuotrov je vitamin K. 

Mole se građani da očiste zajedničke dijelove zgrada, drvarnice, tavane i ostala spremišta od otpada, te da stručnim ekipama izvođača omoguće pristup u prostorije,  da ukažu na eventualna žarišta  te  tako pridonesu uspjehu akcije. Građani se pozivaju da se u cijelosti pridržavaju uputa, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost sami, odnosno roditelji za djecu.

Kontakti :

01/2794 390

099/7358 828

sanitacija.vrbovec @gmail.com 

Veterinarska stanica Vrbovec d.o.o.

Kolodvorska 68, Vrbovec

 

Jedinstveni upravni odjel Općine Gradec

 

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI WEB STRANICE

 

Marica Kozumplik
rukovoditeljica kadrovskih, općih i računovodstvenih poslova

E-mail: mkozumplik@gradec.hr

 

Đurđica Kušec
komunalni redar i referent za komunalne poslove

E-mail: dkusec@gradec.hr

 

Hrvoje Stjepan Hasanović, iur.
referent za upravne i administrativne poslove

E-mail: hhasanovic@gradec.hr

 

Tel: +385 1 27 97 097

Fax: +385 1 27 97 097