• Mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Tel. +385 1 2797 097

Program razvoja

Program ukupnog razvoja (2015-2020)

Provedbeni program Općine Gradec za razdoblje 2021 - 2024 (PDF)

 

Drage mještanke i mještani Općine Gradec, čast mi je predstaviti Vam novi strateški dokument razvoja Općine Gradec!

Strateški razvojni program Općine Gradec za razdoblje 2015.-2020. godine opisuje Općinu kao zajednicu razvijenog i društveno odgovornog gospodarstva koje omogućava zapošljavanje budućim naraštajima. Strategijom je definirana izgradnja infrastrukture, održavanje tradicionalnih vrijednosti i očuvanje čiste prirode u Općini u kojoj će svaki stanovnik ugodno živjeti. Nije to tek vizija kojoj težimo već svakodnevni koraci koje činimo kako bi mještani naše Općine bili zadovoljni kvalitetom življenja.

 

Strateški razvojni program za razdoblje 2015-2020. godine Općine Gradec je glavni strateško-planski dokument Općine koji treba potaknuti razvojnu dinamiku zajednice te predstavlja i osnovu za buduće korištenje strukturnih fondova EU.

Cilj izrade Strateškog razvojnog programa je pronaći odgovor na pitanje kako osigurati razvoj Općine temeljen na načelu održivosti koje podrazumijeva integriranost najvažnijih gospodarskih, društvenih i okolišnih aspekata. Društveno gospodarski razvoj je preduvjet iskorištenja svih potencijala Općine u budućnosti i eliminiranja postojećih slabosti.

 

Vizija Općine Gradec

Općina Gradec razvojna sastavnica "Zagrebačkog prstena", prepoznatljiva zajednica s očuvanom prirodnom, povijesnom, kulturnom i tradicijskom baštinom, koja se održivo razvija nudeći Zagrebu i široj regiji kvalitetnu hranu, autohtone proizvode i mjesto za opuštanje i odmor u mirnom i ekološki očuvanom okruženju, te gradeći poticajne uvjete za razvoj malog poduzetništva i ruralnih usluga, kao sredina u kojoj se ugodno živi i radi, i mjesto poželjno za podizanje obitelji i pokretanje posla.

 

 

Izrada Strateškog razvojnog programa Općine Gradec za razdoblje 2015.-2020. godine u cijelosti je financirana bespovratnim sredstvima - iz 85% sredstava EU i 15% sredstva RH, prema Programu ruralnog razvoja 2014.-2020.g. Mjera 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ Podmjera 7.1. „Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete NATURA 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti, Tip operacije 7.1.1.“ Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave“

 

DOKUMENT MOŽETE PREUZETI OVDJE

Program ukupnog razvoja Općine iz 2009.godine

Jedinstveni upravni odjel Općine Gradec

 

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI WEB STRANICE

 

Marica Kozumplik
rukovoditeljica kadrovskih, općih i računovodstvenih poslova

E-mail: mkozumplik@gradec.hr

 

Đurđica Kušec
komunalni redar i referent za komunalne poslove

E-mail: dkusec@gradec.hr

 

Hrvoje Stjepan Hasanović, iur.
referent za upravne i administrativne poslove

E-mail: hhasanovic@gradec.hr

 

Tel: +385 1 27 97 097

Fax: +385 1 27 97 097